Pagina's

zondag 3 april 2011

Tutjesblues

En dan merk je
dat Rosa
bij het slapengaan
toch een zetje
nodig heeft.
Een kleinigheidje
dat haar kalmeert
om de overgang
van spelen naar slapen
te vergemakkelijken.

Eerst was het enkel
een tutje
nu moeten overdag
de oogje bedekt
en een knuffel
doet het ook goed.
Dan vertrekt ze
binnen luttele
minuten
op een mooie
dromenreis.

MAAR!
Ontbreekt er
een onderdeel
-door vergetelheid-
dan is je weekendje
bij vrienden
een beetje verpest
dan wordt er gehuild
en geprutteld
en zeer moeilijk
in slaap gevallen.

Lang leve
de uitvinding
van de tut!
Maar minder leuk
als mama
die vergeet…

Dus voortaan wordt
een grote voorraad
in de nieuwe
extra grote
luiertas gestopt.

5 opmerkingen:

 1. En ja ik had gehoopt dat ze het zonder ook wel kon, maar na anderhalve dag veel huilen merk ik dat ze zich zonder gewoon helemaal in de stress werkt en dan kan ze helemaal niet meer slapen, met een zeer ongezellige jankerd tot gevolg…
  In de auto op de terugweg heeft ze nog een uur geweend, leuk is anders… na een halfuurtje sabbelen op mijn pink is ze dan toch vertrokken, way past her bed time. En in geen enkel tankstation verkopen ze die dingen he :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. maar wel in een apotheek in de Brederodestraat! Die rubberen die jij gebruikt hè, €0,80/stuk en alleen verkrijgbaar in paars...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt? Cewl! Eens gaan kijken dan! Gelukkig vindt ze tegenwoordig de alomtegenwoordige van Bibi ook OK, oef. Heb nu een hele luiertas volgepropt LOL :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb twee tutteraars gehad, allebei hebben ze rond hun 4 - 4,5 hun tutje ingeleverd. Bij de oudste hebben we een alternatief sintverhaal moeten verzinnen (hij wilde een week na pasen zijn tut aan de sint geven ;-) ) en de jongste heeft haar hele verzameling aan de sint gegeven die op huisbezoek kwam. Wij eventjes ongerust voor de komende nacht, want we hadden er ècht geen enkele meer in huis, en stel dat het zonder nu toch niet zou lukken. Maar als onze madam iets beslist, is het echt wel gewoon beslist. Ze draait de knop om, hoofdstuk afgesloten. :-) Daarvoor: zodra je de juiste tut (vorm, materiaal) gevonden hebt, zit je goed. Meestal familie van de flesspeen (voor de jongste betekende dat dus een zoektocht naar rubberen materiaal, dat lag niet echt voor het rapen).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Rosa spuugt tutje heel snel na slapen weer uit, en wil het alleen maar als ze echt moe is. Dan wordt ze rustig en gaan de handjes van wild wapperen naar een veel rustiger spatisch ritme hihi. Dan dekentje of iets zachts tegen de wang en hoppa: de trein naar dromenland is vertrokken ;)

  BeantwoordenVerwijderen